До Дня науки, професійного свята науковців України, в ННЦ “ІВіВ ім. В.Є. Таїрова” 16 травня 2017 р. було проведено лекційно-екскурсійну програму «День знайомства з ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» для старшокласників та студентів ВНЗ.



ukrarg Різке погіршення погоди в Україні відбулося у зв'язку з тим, що країна опинилася "затиснутою" між двома циклонами. У зв'язку із вторгненням арктичного повітря в період з 17 квітня по 21 квітня, температура повітря знижувалася до 0,0 - мінус 3,0 °С (на Закарпатті до мінус 0,4 – мінус 2°С), а на поверхні ґрунту температура опускалася до мінус 1,0 - мінус 3,0 °С. У ніч на 25 квітня інтенсивність заморозків зросла у повітрі до мінус 3 – мінус 4 °С, а на поверхні ґрунту - до 5 °С морозу. Причому, уздовж узбережжя Чорного моря температура повітря не опускалася нижче 0 °С, а на поверхні ґрунту - нижче мінус 1 °С. Небезпека заморозків зберігається по теперішній час. Опади спостерігалися у вигляді дощу і мокрого снігу, їх кількість з 17 по 24 квітня склала по Запоріжжю і Херсону 83 і 71 мм, Миколаєву - 38 мм, а по Одеській області 57-67 мм (дві місячні норми), на Закарпатті інтенсивних опадів у вигляді снігу не спостерігалося. Висота снігового покриву у деяких районах виноградарської зони досягала 23-40 см, на 24 квітня сніговий покрив розтанув.

17 березня 2017 р. на базі Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» було проведено семінар-практикум «Сучасне виноградарство - 2017» для фермерів та виноградарів-аматорів Одеської, Херсонської та Миколаївської областей.



Уважаемые коллеги! Доводим до Вашего сведения, что лаборатория вирусологии и микробиологии для вас расширяет список своих услуг. Лаборатория предлагает определение такого аллергена как глютен. Глютен это сложный белок, который входит в состав зерна многих злаковых культур, таких как пшеница, рожь, овес и ячмень. Его можно обнаружить во всех продуктах из пшеницы, ржи, овса, ячменя и производных, он входит в хлеб, булки, лаваши, печенье, бублики, кексы, торты, пиццу, хлопья, макаронные изделия, пиво и т.д. Он может входить в кетчупы, заправки, всевозможные подливки, чипсы, конфеты, мороженое, соевые соусы, бульонные кубики, замороженные овощи, а также ресторанный картофель фри и витамины в капсулах и таблетках. Исследование проводится методом ПЦР в реальном времени. Все вопросы по телефону ‎0964818635 зав. лаб. вирусологии и микробиологии Конуп Людмила Александровна.

Результати конкурсу на посаду директора Державного підприємства "Дослідне господарство імені О. В. Суворова" ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова» НААН України