19 травня 2017 р. напередодні професійного свята працівників науки України на базі ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» за участю Національної академії аграрних наук України, ДЗО «Одеський інститут післядипломної освіти» НУХТ та ГО «Центр розвитку та правової підтримки села» відбувся круглий стіл на тему: «Об’єднані наукою».

15 мая 2017 в конференц-зале Национального научного центра «Институт виноградарства и виноделия им. В.Е. Таирова прошло расширенное заседание ученого совета, посвященное памяти Николая Яковлевича Борисовского. На заседании присутствовали: коллектив института, бывшие коллеги, жена и дочери Николая Яковлевича.

ukrarg Різке погіршення погоди в Україні відбулося у зв'язку з тим, що країна опинилася "затиснутою" між двома циклонами. У зв'язку із вторгненням арктичного повітря в період з 17 квітня по 21 квітня, температура повітря знижувалася до 0,0 - мінус 3,0 °С (на Закарпатті до мінус 0,4 – мінус 2°С), а на поверхні ґрунту температура опускалася до мінус 1,0 - мінус 3,0 °С. У ніч на 25 квітня інтенсивність заморозків зросла у повітрі до мінус 3 – мінус 4 °С, а на поверхні ґрунту - до 5 °С морозу. Причому, уздовж узбережжя Чорного моря температура повітря не опускалася нижче 0 °С, а на поверхні ґрунту - нижче мінус 1 °С. Небезпека заморозків зберігається по теперішній час. Опади спостерігалися у вигляді дощу і мокрого снігу, їх кількість з 17 по 24 квітня склала по Запоріжжю і Херсону 83 і 71 мм, Миколаєву - 38 мм, а по Одеській області 57-67 мм (дві місячні норми), на Закарпатті інтенсивних опадів у вигляді снігу не спостерігалося. Висота снігового покриву у деяких районах виноградарської зони досягала 23-40 см, на 24 квітня сніговий покрив розтанув.

До Дня науки, професійного свята науковців України, в ННЦ “ІВіВ ім. В.Є. Таїрова” 16 травня 2017 р. було проведено лекційно-екскурсійну програму «День знайомства з ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» для старшокласників та студентів ВНЗ.



Уважаемые коллеги! Доводим до Вашего сведения, что лаборатория вирусологии и микробиологии для вас расширяет список своих услуг. Лаборатория предлагает определение такого аллергена как глютен. Глютен это сложный белок, который входит в состав зерна многих злаковых культур, таких как пшеница, рожь, овес и ячмень. Его можно обнаружить во всех продуктах из пшеницы, ржи, овса, ячменя и производных, он входит в хлеб, булки, лаваши, печенье, бублики, кексы, торты, пиццу, хлопья, макаронные изделия, пиво и т.д. Он может входить в кетчупы, заправки, всевозможные подливки, чипсы, конфеты, мороженое, соевые соусы, бульонные кубики, замороженные овощи, а также ресторанный картофель фри и витамины в капсулах и таблетках. Исследование проводится методом ПЦР в реальном времени. Все вопросы по телефону ‎0964818635 зав. лаб. вирусологии и микробиологии Конуп Людмила Александровна.